16 juni 2022
19:00

Torestorp-Älekulla FF

Två tappade poäng mot TÄFF

Det var något av en tidig sexpoängs-match som utspelade sig på Rånnevi under torsdagskvällen. Vinst och lite andrum mot tabellbotten hade skapats. Tyvärr tappade man på nytt en tvåmåls-ledning och det är två tappade poäng som känns...

Annars var det TÄFF som inledde bäst och rann igenom två gånger, men Jonathan Kisch var stabil i GFK-målet och kunde avstyra farligheterna. Efterhand tog GFK tag i matchen och i den 18:e minuten kommer Ibrahim Nazari runt på högerkanten. Han slår en lyra mot bortre stolpen där Simon Broman möter med vänsterfoten. På något sätt letar sig bollen in och 1-0 till GFK. Nästa chans hamnar vid Elvins Cunis fötter, som tar skott strax utanför straffområdet men TÄFF:s målvakt tar till ett tigersprång och motar skottet till en reslultatlös hörna. Men Elvin ska få sin revansch. I den 28:e minuten vänder han upp och får till en praktträff från 20 meter. Det sjunger till gott i stolpen, upp mot krysset, och studsar in till 2-0. GFK fortsätter därefter skapa ett gäng farliga chanser men man lyckas inte få till något mer mål innan halvtidsvilan, men man ska även vara nöjda med att TÄFF inte gör något mål då man skapar första halvlekens sista chans när man har ett skott i ribban och sedan lyfter ett skott över ribban i bra läge i efterspelet av ribbskottet.

I den andra halvleken är det fortsatt GFK som för spelet och lägen för ytterligare GFK-mål saknas verkligen inte. Elvin kliver in från höger och avlossar ett skott som målvakten får göra en vass räddning på. Jacob Björklund tunnlar sin försvarare inne i straffområdet och kommer till avslut men skottet smiter tätt, tätt utanför den bortre stolpen. Elvin rinner igenom igen, men försvarare hinner upp honom så han störs vid skottögonblicket och skottet går mitt på målvakten. Jacob kommer på nytt fram men skottet från nära håll styrs ut av målvakten med foten. I den 68:e minuten tar Linus Håkansson en taktisk varning när han stoppar upp ett kontringsförsök från TÄFF. Olyckligt nog blir han skadad i samband med detta och det blir litet avbrott i spelet. I stort sett när spelet kommer igång igen kommer en lyftning ut mot TÄFF:s högerkant. Därifrån slås ett inlägg som TÄFF-spelare precis hinner få en fot på innan Kische hinner fram och det är reducerat till 2-1. Väldigt ologiskt sett till spel och chanser i den andra halvleken. Men det är tyvärr inte slut vid det utan i den 75:e minuten får man till ett inspel från vänsterkanten som Viktor Lid olyckligt styr in egen kasse och rätt som det är, är det kvitterat till 2-2. Oerhört olyckliga minuter för GFK som efter kvitteringsmålet blev ängsliga i sitt spel. Man pushar ändå på för ett vinstmål på slutet, men man lyckas inte få in bollen och matchen slutar 2-2.

Ett oerhört jobbigt poängtapp på nytt vid 2-0-ledning. Den här gången kan man inte skylla på något rött kort (likt i Skepplanda), utan bara se till att man inte dödar matchen vid alla lägen i andra halvlek.